בדיקת חשמל

קצרים חשמליים חוזרים? הרחתם ריח שרוף? כדאי להזמין בדיקת חשמל לבית.
באחד מהמצבים הללו ובכללי במקרה של חשד הכי קטן, חשמל זה לא משחק ויש להזמין בודק מקצועי שיבצע בדיקות בצורה מקיפה ויוודא שאתם, ביתכם, ילדכם והרכוש שלכם בטוחים. מערכת חשמל שלא נבדקה זו סכנה!

מערכת חשמל מיושנת נדרשת בדיקה מחדש באופן מיידי, מדידת מתחים, יציבות המערכות, תקינות לוחות החשמל ועוד מס' דברים ( שנפרט בהמשך ) שחשובים מאוד לקחת בחשבוןומצילים חיי אדם.

בדיקות ללוח החשמל בבית
בדיקת חשמל

בדיקת החשמל בבית באופן ראשוני

הבדיקה הראשונה שהחשמלאי יבצע היא, מטבע הדברים, בדיקה ויזואלית של מערכת החשמל שלך. תכליתה של הבדיקה היא להבין האם הציוד מותקן בגובה מתאים, האם הוא יציב וחשוב מהכל – לא עלול לגרום להתלקחויות כתוצאה מקרבה לחומרים דליקים כמו עץ או פלסטיק.

הסוג הנפוץ ביותר של בדיקת חשמל שניתן לערוך הוא בדיקת ההתנגדות או ההמשכיות. בדיקה זו בודקת שברים במעגל ומזהה בעיות בידוד בכבלים. סוג הבדיקות הנוסף שניתן לערוך נקרא בדיקות התנגדות בידוד, הבודקות כל סוג של בעיות בידוד בכבלים ובדיקות נפילות מתח שבודקות כל בעיה בחלוקת חשמל.

למה ואיך מבצעים בדיקת תקינות לחשמל?

הבדיקה החשמלית נערכת כדי לזהות את הבעיות במערכת. זה נעשה על ידי הפעלת זרם חשמלי על מעגל ובדיקת נפילות מתח או עליות מתח. ישנם סוגים שונים של בדיקות שניתן לבצע על מערכת, אך נמנה את הנפוצות ביותר.

בדיקה חשמלית נערכת כדי לקבוע את הביצועים של מכשיר או מערכת חשמליים. הבדיקה נערכת על מנת לבדוק את המתח, הזרם, ההתנגדות ופרמטרים נוספים.

ניתן לבצע את הבדיקה בשתי דרכים:

  • על ידי שימוש במד מתח
  • שימוש באוסילוסקופ

בדיקת הארקה בכל לבית

על פי חוק מדינת ישראל מחוייבים להתקין הארקה בכל נקודת חשמל בבית ובעצם זו תיהיה הבדיקה הראשונה שיבצע החשמלאי. הארקה זה עניין קריטי בבטיחות בחשמל, לא במעט מקרים חלילה פרצו שריפות בפתאומיות בגלל חוסר תקינות ההארקה בנקודות חשמל בבית.

במצבים של עומסים על המערכת בבית שקעים ללא הארקה יתחממו וזו סכנת נפשות של ממש, לכן תמיד מומלץ לבדוק מפצלים ישנים בחדרי הילדים ובכל פינה אחרת בבית או בבגינה.

בדיקה מקצועית של לוחות חשמל בבית

מהו לוח חשמל? רכיב המורכב בכדי להעביר ולשלוח זרימת חשמל אל הבית מנקודת ההזנה של חברת החשמל, לכם עומסים כבדים וחוסר תקינות הלוח יהיו מצבים שנרצה להמנע מהם.

בדיקת לוח חשמל נעשית לרוב ב 4 שלבים:

  1. בדיקה ויזואלית בכמה מבטים שכל נראה תקין.
  2. בדיקת בידוד והארקה ללוח החשמל.
  3. בדיקת תקינות ממסר פחת לניתוק החשמל בעומס חשמלי גבוהה.

החשמלאי יבדוק האם הלוח תקין ויזואלית ואז יתפנה לבדוק את ההארקה ואת הבידוד שבו. לאחר שלוח החשמל ייבדק וימצא תקין, החשמלאי יבדוק את ממסר הפחת שאחראי על הקפצת החשמל במקרה של עומס חריג.